×

Blogg

Läs gärna våran blogg

 

RSS

Vilken olja ska man ha på golv?

13 Mar 2023

Vilken olja ska man ha på golv? En guide till att välja rätt olja för ditt trägolv

Att olja sitt trägolv är ett utmärkt sätt att skydda det mot slitage och ge det en vacker finish. Men vilken olja ska man egentligen använda? Det finns många olika typer av oljor på marknaden, och det kan vara svårt att veta vilken som är bäst för just ditt golv. I den här guiden kommer vi att gå igenom några av de vanligaste typerna av oljor som används på trägolv och vad du bör tänka på när du väljer en olja.

Traditionell linolja Traditionell linolja är en av de äldsta typerna av oljor som används för att skydda trägolv. Den är gjord av linfrön och har en långsam torktid. Linolja tränger in i träet och ger det en naturlig och mjuk finish. En nackdel med traditionell linolja är att den kan vara brännbar och kräver ett välventilerat område när den appliceras.

Vilken olja ska man ha på golv?

Hartsvävande oljor Hartsvävande oljor är en annan vanlig typ av olja som används för att skydda trägolv. Dessa oljor innehåller harts, som ger en mer tålig finish än traditionell linolja. Hartsvävande oljor är också mer motståndskraftiga mot fläckar och repor än linolja. En nackdel med dessa oljor är att de kan ta längre tid att torka än andra oljor och kan vara svåra att applicera jämnt.

Hardwaxoljor Hardwaxoljor är en modernare typ av olja som används för att skydda trägolv. Dessa oljor innehåller både olja och vax, vilket ger en hård och tålig yta. Hardwaxoljor är också lätta att applicera och torkar snabbt. En nackdel med hardwaxoljor är att de kan vara dyrare än traditionell linolja eller hartsvävande oljor.

När du väljer en olja för ditt trägolv är det viktigt att tänka på vilken typ av trä du har och hur mycket slitage golvet utsätts för. Om du har ett trägolv som utsätts för mycket slitage, kan en hartsvävande olja eller hardwaxolja vara ett bättre alternativ. Om du däremot vill ha en mjuk och naturlig finish på ditt trägolv kan traditionell linolja vara ett bra val.

Sammanfattningsvis, det finns många olika typer av oljor att välja mellan när det gäller att skydda ditt trägolv. Tänk på vilken typ av trä du har och hur mycket slitage golvet utsätts för när du väljer en olja. Oavsett vilken typ av olja du väljer, se till att du följer tillverkarens anvisningar för applicering och torkning.

 

 

 

Facebook

foretagsbloggar.nu

SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

GRATIS OFFERT HÄR

Gör som alla andra och kontakta oss idag för en gratis offert för ert golv. Vi har massa nöjda kunder och lovar ett rimligt pris på golvläggning eller slipning

Gratis offert